dissabte, 29 d’agost del 2015

Venècia

No deixarem els canals però sí canviarem de país: ens n'anem a la ciutat per excel.lència dels canals. S'hi ha han gravat moltes pel.lícules : algunes són lògiques per ser italianes com "Mort a Venezia" o " Casanova". Però i si us dic que la famosa pel.lícula "Pesadilla en Elm Street" també ?

El lloc més conegut és la plaça de Sant Marc, amb la basílica com a un dels edificis més visitats. La seva construcció havia de ser una prolongació del palau Ducal ( més informació al facebook ) per a tenir-hi el cos de Sant Marc.  Des de la seva construcció que ha estat modificat fins a convertir-se en l'edifici que és actualment: més de 4000 metres quadrats de mosaics i 500 columnes. El seu interior és impressionant  , causat entre d'altres pel color daurat com a predominant. Per cert, si hi aneu advertir-vos que no s'hi pot accedir amb la motxilla o amb samarreta de tirants. Però no patiu , que està ja preparat per deixar-hi la motxilla  i us deixaran una capa per tapar-vos.

façana
Ara enteneu el perquè  s'ha de visitar?

Mireu des de la plaça direcció al mar, podreu distingir una illa amb una basílica de marbre brillant i  un campanar molt semblant al que hi ha a la plaça de Sant Marc: és la basílica de Sant Giorgio Maggiore. Aneu-hi, a l'interior de la basílica  s'hi pot admirar pintures de Tintoretto  i des del capdamunt del campanar ( que és gairebé tant alt com el de la plaça sant Marc) es poden gaudir d'unes vistes espectaculars.


Añadir leyenda


I ja per deixar tancat el tema religiós, tornem a  la plaça de sant Marc.Us caldrà creuar tota la ciutat per arribar a la basílica de Santi Giovanni e Paolo:és l'esglèsia més gran de Venècia. La seva construcció va durar un segle i fou acabada al novembre de 1430. Sembla ser que en aquest lloc dux Jacopo Tiepolo  hi va tenir una visió i va decidir construir-hi la basílica. Entreu-hi: entre els quadres de grans artistes, també hi podeu trobar 27 tombes de dogos.

A veure si vosaltres també sentiu la visió !
No marxem lluny, just a la mateixa plaça hi ha la Scuola Grande di Rocco, un edifici del segle XVI . Es pot considerar com la capella Sixtina de Venècia. Tintoretto va tardar 24 anys en decorar sostres i parets. No creieu que només per això val la pena visitar-la ?

Això només és una petita mostra.

I d'un palau a un altre :Ca l'Oro. Situat al Gran Canal , tothom sap quin edifici és ( ha sortit en moltes pel.lícules , és un edifici que destaca de la resta ). És també conegut com la casa daurada, ja que en el seu orígen la façana estava decorada amb pa d'or. A l'interior  es pot visitar la galeria Giorgio Franchetti.

Us soan oi ?


No hi trobeu a faltar algun lloc famós situat en un altra illa ? I si us dic que té relació amb el vidre? Sí, és la illa de Murano. Encara que famosa pels seus tallers de vidre( que podeu visitar ) i també hi ha un museu del vidre. Hi podreu veure més de 4000 peces, entre d'elles una  espectacular  lampada d'aranya de 330 kg. Com a curiositat, comentar-vos que és la segona illa més gran  amb 30.000 habitants. També s'hi pot visitar la basílica de Santa Maria i San Donato.

Bonic oi?

I ja per acabar, us proposo una visita de cine , concretament una església que per la pel.lícula "Indiana Jones i la última creuada" es va convertir en una biblioteca . Qui no ha vist aquesta pel.lícula ? És l'església de San Barnaba.

Sentiu-vos Indiana Jones!



I fins aquí, la visita a Venècia.  Animats a anar-hi ? No tardeu !  Es diu que s'enfonsa ,i és cert, però només 0.5 mil.límetres per any.

Com sempre, teniu més llocs per visitar a la pàgina del facebook . I si voleu que us ajudi, ja sabeu on trobar-me ;)

www.facebook.com/consellsdeviatges

Buon viaggio

Montse



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada