dissabte, 5 de setembre del 2015

Donostia

Aquesta setmana no sortirem de la península, ens n'anem al nord , a una ciutat banyada per l'atlàntic i coneguda per una de les seves platges : San Sebastian.

La platja a la que feia referència, com haureu endevinat, és la Conxa. Però aquí no en parlarem, encara que els tres llocs que us proposo tots tenen la badia de fons.

petita , eh ?

El primer és el Monte Igueldo. Visible des de qualsevol punt de la badia  i situat al cantó esquerre, podreu veure una muntanya amb un edifici just al cim: és l'hotel Mercure. Des d'allà es gaudeix d'unes vistes espectaculars. No cal que us hi allotgeu , només cal que us hi arribeu . 
Per accedir-hi teniu dues opcions: o bé hi aneu amb cotxe particular ( no tardareu gaire) o bé podeu pujar al funicular. Aquest funicular funciona des de l'any 1912 i , encara avui, té els vagons originals.  Us portarà fins a les portes del parc d'atraccions del mateix nom.  No és un parc qualsevol, és a dir, sí que té les típiques atraccions de qualsevol parc, però és que té una antiguitat de 100 anys !
privilegiada situació de l'hotel
funicular

parc atraccions


Apart de les atraccions hi ha un edifici històric: el torreón. Concebut primer com a far al segle XVI , funcionava del 14 de setembre al 3 de maig, actualment es pot visitar una exposició amb documents i fotografies. Des de la terrassa superior, podreu gaudir d'unes vistes encara millors que des de l'hotel Mercure. És conegut, també , com "La Farola"

"La Farola"

I d'un lloc històric a un altre : el palau  Miramar. Situat davant la badia de la Conxa i ubicat al mateix lloc que  l'antic monestir Sant Sebastian,  al 1889 s'hi va construir el palau de residència d'estiu per personatges de la reialesa ( com la reina Maria Cristina o Isabel II ) . I és que sant Sebastian es fa fer  coneguda per ser precisament, el lloc d'estiueig "real". Actualment el palau pertany a l'ajuntament: el podeu  visitar. Algunes de les habitacions encara mantenen la seva estructura i mobiliari original. 
Però no només el palau es digne de visita , hi ha d'altres  edificis  d'interès :  la casa dels oficis , la porteria , el cos de guàrdia i els jardins  són també parades obligades. Si no us ve de gust pagar, l'accés als jardins és gratuït  . 




Acabarem la visita a l'ajuntament, situat molt aprop del passeig nou davant la badia de la Conxa. Edifici construït al 1887 , no fou fins al 1945 que s'hi va traslladar aquest organisme oficial ( abans era a la plaça de la constitució) .  Abans aquest edifici feia la funció de Casino fins al 1924 que es va prohibir el joc. Apart de l'arquitectura , destacar els jardins del seu davant, Alderdi-Elder.

Gran emplaçament de l' ajutnament


Bonic, oi ?

Trobareu més llocs per visitar a la pàgina del facebook. 

I ja ho sabeu, si voleu assessorament, només heu de contactar amb mi.

Bidaia ona izan !

Montse



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada