dissabte, 24 d’octubre del 2015

Münster

Aquesta setmana visitarem una ciutat a Alemanya, que aparentment no és d'interès turístic , però estic segura que entre el blog i  la pàgina del Facebook canviareu d'opinió.
La ciutat és Münster.Les ciutats més properes conegudes són Colònia, Düsseldorf o Dortmund ( si us agrada el futbol).

Münster és una ciutat de 303 quilòmetres quadrats de superfície( és més gran que Barcelona , però amb una densitat més baixa )  i la seva alçada màxima és 99 metres sobre el nivell del mar. És una ciutat molt planera, ideal per visitar-la amb bicicleta sense massa esforç. En podeu llogar una al costa de l'estació de tren per un mòdic preu.

Us preguntareu com la conec ? Doncs perquè gràcies a una beca, m'hi vaig passar tres mesos. Me la conec molt be!  És una ciutat amb una presència elevada d'universitats,amb 50000 estudiants.

Ja des dels seus inicis, ha estat un centre actiu de l'església catòlica. De fet, el missioner Liudager va fundar el monestir a l'any 793 i a l'any 805 es va convertir en la catedral. Als segles XIV i XV es va convertir en centre important comercial  i no fou fins al 1773 que es va convertir en un centre de formació universitària, fins a l'actualitat.

Però prou d'història, anem per feina.

I ja que hem parlat de l'església, us proposo visitar la catedral. Dedicada a l'apòstol Pau, està situada a la  plaça Dom( en alemany vol dir catedral) ,un gran espai obert i cèntric, on s'hi celebra el mercat setmanal. Construïda amb diferents etapes, les seves torres fan 55 metres d'alçada. Val la pena que l'observeu amb detall ( tant a l'exterior com a l'interior ). Al seu interior, hi podreu trobar un cor d'estil barroc, escultures de diferents apòstols , fins i tot un rellotge astronòmic del segle XVI.  Si teniu la sort d'anar-hi  i coincidir amb un concert d'orgue, no us ho perdeu.



Rellotge astronòmic



Catedral
Rellotge astronòmic

Catedral

Catedral
Rellotge astronòmic
Molt aprop de la catedral, hi ha l'església de Sant Lambert. Situada en el Prinzipalmarkt ( més informació al facebook ), la podreu  divisar de seguida per la seva torre. Tot i que existia una petita església a l'any 1000, no fou fins al 1375 que es va convertir en l'església . Observeu la façana, entre les moltes escultures, hi hauríeu de trobar una de Goethe.  Observareu que hi ha uns elements que no encaixen : 3 gàbies que pengen de la façana.  Què hi fan allà? Era un advertiments per part de l'església per la gent no creient i que gosava destorbar la fe  cristiana, aquest és el seu càstig , estar dins aquestes gàbies  a a la vista de tothom . 

Veieu les tres gàbies?

A veure si veieu Goethe


I ja que teniu la bicicleta , no us costarà gens arribar-vos fins a un dels llocs més bonics i especials de Münster. I no ho dic només jo, sinó que l'any 2009 fou declarat el parc més bonic d'Europa: és el llac Aa.Assenteu-vos primer davant les boles que hi ha, i després recorreu-lo amb la bicicleta.  És un dels llocs preferits pels habitants  per a fer-hi un picnic, prendre el sol o fer-hi esport. A més, teniu la possibilitat de visitar el zoo, el museu d'història natural  o fins i tot llogar una petita embarcació. No patiu ,només té dos metres de fondària. Té un perímetre de 2, 3 quilòmetres. 

petit oi ?

I aquesta meravella està al centre !


I ja feta la volta, tindreu ganes de descansar i assaborir algun dels molts tipus de cervesa , cal que aneu al Gasolin. Situat molt aprop del llac, és un lloc peculiar per anar-hi tant de dia com de nit. Almenys per mi , és un lloc molt especial.

Gasolin


I ara que heu agafat forces una altra vegada, us emplaço a que feu una altra excursió amb la bicicleta: el canal. Només cal que us arribeu al port  ( per  més indicacions, dirigiu-vos al facebook) . Allà hi trobareu el Dortmund-Ems-Kanal. És molt planer . Feu un tram del canal, i gaudiu de la natura sense allunyar-vos de la ciutat. És un dels altres llocs  preferits pels habitants de Münster.  El canal té  223 quilòmetres que es poden fer perfectament amb bicicleta. No cal que els feu tots,o sí, depèn de les ganes que tingueu.

Canal


Prop de Münster va nèixer Anette von Droste-Hülshoff. Alguns no la coneixereu, però dir-vos que és una de les autores més conegudes del món literari. Concretament va néixer al castell Hülshoff , a les afores de la ciutat . Als seus últims anys, va viure a la casa Rüschhaus. Apropeu-vos-hi amb la bicicleta, queda aprop del llac Aa.
És més, podríeu fer una ruta de 23 quilòmetres i visitar aquests dos llocs.

Ruschhaus



Rellotge astronòmic



Catedral
Com podeu veure, val molt la pena visitar Münster un o dos dies, i poder gaudir d'aquesta ciutat. Per cert, si hi aneu dos dies, aneu a la zona dels bars  al final del Prinizipalmarkt. Hi ha llocs molt originals!

Si voleu més consells o detalls, no dubteu en contactar amb mi. Ah! I no us oblideu d'anar a la pàgina del Facebook. 

https://www.facebook.com/consellsdeviatges

No deixeu de visitar la pàgina web i arribar fins al final . Hi ha una sorpresa!

Gutte Reise

Montse

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada