dissabte, 31 d’octubre del 2015

Bonn

Aquesta setmana ens n'anem a l'antiga capital d'Alemanya: Bonn.

No queda gaire lluny de Münster ( la visita de la setmana passada),així que si teniu temps, podeu agafar el transport públic , concretament el tren i desplaçar-vos .  El funcionament dels trens a Alemanya no té res a veure amb RENFE. Són puntuals, i en cas d'algun retard, avisen de seguida. 

Un cop a  Bonn, podeu començar la visita a l'antic cementiri  ( Alter Friedhof en alemany).  Té els seus orígens a l'any 1751, i fou el primer cementiri situat fora de la ciutat ( n'existien d'altres però dins les muralles ).  Actualment, està al bell mig de la ciutat.  En un principi, estava destinat per la gent de classe mitjana i baixa, però al 1787 es va declarar  com a únic cementiri . La classe alta es va voler diferenciar de la resta erigint grans monuments d'estil barroc.  
Degut a la epidèmia de còlera  a l'any 1840  el cementiri es va quedar petit i van haver de construir-ne un de nou. 
Passegeu-vos-hi  amb calma, admireu els arbres ( alguns tenen més de 150 anys ) . En aquest cementiri hi ha enterrats  uns quants personatges del món de la música coneguts: a veure si trobeu les tombes de Ludwig von Beethoven  , Richard Wagner   i la de Clara i Robert Schumann.

Un dels racons del cementiri




Tomba de Beethoven

I d'un cementiri us podeu dirigir a visitar diferents edificis religiosos. Podríeu començar per la catedral de Sant Martí ( Bonner Münster ) . Abans de convertir-se amb catedral, fou la col.legiata de Sant Casio i Sant Florenci . Quan es va convertir en catedral,  fou la primera basílica en creu llatina amb tres naus. Posteriorment  s'hi va anar afegint més elements, com al segle XII  l'ampliació de les torres, o també al segle XIII la nau d'estil gòtic. Aleshores , us preguntareu, de quin estil és ? La majoria és barroc, però també hi ha gòtic i romànic.
No deixeu de visitar el claustre, la cripta o admireu els altars de marbre.

Catedral Sant Martí

I de catedral , ens n'anem a una  església, si més no, curiosa de veure. En alemany es diu Heilige Steige que es podria traduir com l'escala sagrada. Un nom estrany per una església, oi ? Doncs no ! I ara ho entendreu: resulta que  en aquesta església hi ha una rèplica de l'escala santa procedent del palau de Pons Pilar per la qual Jesús va pujar abans de ser condemnat. Us lliga ara , oi ?   La part esquerra i dreta de l'escala és diferent. No oblideu d'admirar també els sostre quan pugeu els 28 graons.

Exterior d'església
Qui ho diria que a l'interior es pot trobar això ?

I no deixem els edificis religiosos , la Doppelkirche ( traduït seria l'església doble )   té una història curiosa. Inicialment era la capella privada d'Arnold de Wied. Sembla ser que formava part de l'antic castell de la família. La qüestió és que  Arnold de Wied va arribar a bisbe . Després de la seva mort, la seva germana  va convertir la capella en un monestir de monges benedictines, inclús dues de la seves germanes van formar part d'aquesta comunitat. Fins al 1803, l'accés a aquest edifici era restringit als membres de la comunitat i als nobles. Per sort, avui en dia tothom pot admirar aquest edifici amb obres valuoses del segle XII.


Doppelkirche

I ja per acabar, us podeu desplaçar fins a la església del nom de Jesús ( Namen-Jesu-Kirche en alemany ). Situada molt aprop de la casa de naixement de Beethoven ( a  la pàgina del Facebook hi ha molts d'interès relacionats amb aquest gran compositor ), es deu el seu nom a la peça de fusta de faig amb el nom de Jesús. Tot i que es va construir entre els anys 1786 i 1717, la primera pedra fou col.locada a l'any 1686. Durant la Guerra dels Nou anys va quedar seriosament afectada .  La Segona Guerra mundial la va destruir un altra vegada. 
És una església de l'ordre dels jesuïtes  . Deixant apart les torres de 53 metres d'alçada, les finestres gòtiques  o les columnes barroques, un dels llocs més interessants és la cripta ( hi ha 65 tombes de jesuïtes), l'altar major ( data de l'any 1755) i els confessionaris ( del segle XVIII) . Com podeu comprovar, no us la podeu perdre.

Interior de l'església

I ja prou d'esglésies!  Què us sembla visitar la Casa Blanca ?  A Bonn  hi ha un lloc que és conegut com "la Casa Blanca de Bonn ", però realment es diu Villa Hammerschmidt. Es tracta de l'antiga residència oficial de la república  federal . Des de  la unificació d'Alemanya, que es va convertir en la segona residència oficial. Situada al costat del riu Rhein, diuen que s'assembla molt  a la Casa Blanca.

Hi veieu semblança?

I no deixem el riu, per anar a gaudir d'alguns parcs que  té la ciutat. El Freizeitpark Rheinaue ( el parc del temps lliure del Rhein )  és el parc per excel.lència de la ciutat. Anteriormentment estava entre el barri de Gronau i el districte de Bad, però degut al redreçament del riu, van canviar la seva ubicació. És un immens parc, on es pot fer fins a una caminada de 45 quilòmetres ( o bé amb biciclet).  Amb tanta superfície,  hi ha espai per diferents jardins temàtics :  hi ha un jardí japonès i tot.
No és estrany que sigui  triat per a celebrar grans esdeveniments.

Un jardí tant gran al mig de la ciutat ? Fantàstic!
I si encara teniu ganes , podeu anar a veure el jardí botànic de Bonn.  Forma part de la universitat ( trobareu més informació a la pàgina del Facebook). Es va convertir en jardí botànic al segle XVIII quan el palau  es va convertir en universitat  i el seu jardí en jardí botànic.
Concretament hi ha 100 jardins  i 11000 plantes diferents, repartit en 13 hectàrees ,

Al fons, el palau ara universitat.




I fins aquí la visita a Bonn.

No oblideu visitar la pàgina web que hi ha més llocs que segur  que us agrada !

Gutte Reise !

Montse


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada