diumenge, 26 de juliol del 2015

Fent país .... Girona

Avui anem a visitar una de les capitals catalanes : Girona. Ho confesso, no em canso mai d'anar-hi! És una gran ciutat , amb accés a qualsevol tipus  de serveis, però amb ànima de poble.

Hi ha hagut més d'una sèrie que s'hi ha gravat : una és Ermessenda. Gran escena de rendició d'Ermessenda al seu nét tot pujant les escales de la catedral. 
I també s'hi han gravat pel.lícules: "Las voces de la noche", "The Monk" i "El perfum; història d'un assassí" entre d'altres.

Però anem a llocs concrets: un dels més visibles desde la majoria de la ciutat és la muralla i la catedral. De la primera us en parlo a la pàgina del Facebook, jo aquí us parlaré de la catedral. Imponent, començant per l'escalinata ( per cert, a veure si sabeu quants esglaons hi ha ...), es va aixecar entre el segles XI i XVIII. Val la pena pagar l'entrada i no tenir pressa en fer la visita. Hi podreu veure elements d'estil gòtic, romànic i barroc. Una curiositat : la nau fa 23 metres d'amplada, és la nau més gran del món.

Escalinata de la catedral

 Però aquesta no és la única catedral de Girona.  Sí, fins al segle X fou una altra església la catedral: es tracta de la basílica de Sant Feliu. Al seu interior s'hi conserva obres d'art remarcables com vuit sarcòfags pagans, entre d'altres . No queda gaire lluny de la catedral. Acosteu-vos-hi !


Us sona oi ? També es visible des de molts llocs de GIrona
No gaire lluny d'aquí, hi ha els banys àrabs. No, no són d'orígen àrab, com es podria pensar: es tracta d'una construcció romànica del segle XII  inspirada en els banys àrabs.  La visita és especialment obligada quan és Temps de Flors. 

Resultat d'imatges de banys àrabs girona
Banys àrabs en Temps de Flors
Tothom té present el riu Onyar, que travessa la ciutat . No pel riu en sí, sinó pels ponts i les cases . Les seves façanes de diferents colors vius, és únic.  Per cert, el pont  de les Palanques Vermelles ,us recorda alguna cosa? I si us dic que el va bastir la casa Eiffel, què us sugereix?    Podeu visitar la casa Masó , una de les cases al prop del Riu. 

No em negareu que és preciós...
Cansats de voltar ? Arribeu-vos a la Rambla de la Llibertat, al costat del riu Onyar. Concebut al segle XIII per a la celebració del mercat,  encara manté actualment  el caràcter  comercial. És ideal per a fer-hi un mos, pendre quelcom o fer alguna compra.

Normalment no està així de buit...
Hi ha però, una zona que potser no és tan coneguda turísticament parlant, però que arquitectònicament, ho és: és la facultat de Lletres. Situada a l'antic convent de Sant Domènec, té el seu principal interès en el seu claustre.

Cal ser estudiant per gaudir d'això...
Què us sembla ? Us n'he fet venir ganes ? Sinó esteu del tot convençuts del tot, podeu visitar la pàgina del Facebook que hi ha d'altres llocs. Segur que us animeu!

Ah !  I aviseu-me quan hi aneu. Jo sempre estic apunt per anar a Girona  ;)


www.facebook.com/consellsdeviatges

Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada