diumenge, 5 de juliol del 2015

Fent país.....Vic

Aprofitant que és festa major a Vic, m'agradaria presentar-vos aquesta ciutat que conec tan bé. No us parlaré de la plaça major, surt tot sovint a l'espai del temps de TV3 !.

Sí que us vull fer esment de la catedral de Sant Pere. Interessant és la visita del seu interior, la cripta i el claustre, però jo us vull donar quatre detalls del campanar. Fa 46 metres d'alçada repartits en vuit pisos d'alçada. Durant la fira del Mercat Medieval , es pot pujar fins a dalt de tot i contemplar la vista panoràmica ( això sí, intenteu que no coincideixi amb el repic de campanes ).



Però la catedral tal com està ara, no és tan antiga. La van reconstruir a l'any 1787 després d'enderrocar l'església Santa Maria La Rodona. Què com ho sabem ? Doncs apart dels documents històrics, es van trobar testimonis. Es van fer obres a la plaça de davant de la catedral i en van trobar les restes. Per tal de deixar testimoni, van acabar les obres i van assenyalar el lloc de la troballa .

Façana catedral actual amb imatge de sant Pere.
Església Santa Maria La Rodona


Visitar el casc antic, no us portarà molt de temps.  Ja hi ha una ruta senyalitzada. En cas de voler més informació, us podeu acostar al punt d'informació turística ( darrera de l'ajuntament ) i hi trobareu tota mena d'informació.

El casc antic ha millorat molt, i ara fa goig recórrer els seus carrers i racons. Hi ha moltes esglésies per veure  ( Vic sempre ha tingut una forta tradició religiosa) .De fet la novel.la "Laura a la ciutat dels sants" de Miquel LLor, està ambientada a Vic. Per alguna cosa serà...

M'agradaria recomanar-vos un racó molt especial. Molt aprop del temple romà ,hi ha una petita plaça amb un encant especial pels vigatans: allà hi havia el convent  de Santa Clara. Era un convent de monges de clausura i era tradició portar-hi una o mitja dotzena d'ous pel dia del casament.  Se suposava que si els comentaves a la monja que parlava a través d'una obertura petita, del dia del casament , elles resaven perquè no plogués.  A nosaltres ens va funcionar.

Portal de l'antic convent

Us animo a que la trobeu.

Us he mencionat el temple romà. És un temple construït al segle II, i actualment acull exposicions temporals i altres actes. Aquest edifici formava part  del pati interior del castell dels Montcada  . Per aquesta raó, va quedar amagat fins que es va enderrocar el castell.

 
Al voltant del temple romà, hi ha les restes del castell dels Montcada.




Vic ha vist néixer i créixer personatges il.lustres als quals els hi ha dedicat estàtues, però també n'hi ha d'anònims. És el cas de l'estudiant de Vic, situada a la plaça del mateix nom. Vic ha estat una ciutat de tradició i presència universitària  des de fa molt de temps . Aquesta estàtua representa a un antic estudiant. Diu una cançó popular que els antics estudiants festejaven les vídues.  Ara no crec que ho facin ...




Hi ha molts altres llocs, alguns els comento al facebook , però no tots. És millor que vingueu a Vic. I si voleu, us puc fer de guia. Us animeu ?

www.facebook.com/consellsdeviatges

Montse


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada