diumenge, 19 de juliol del 2015

Viena

Avui us parlaré de Viena. Què és el qué us ve al cap primer ?  Potser xocolata ( senyal que sou llaminers), Mozart ( senyal que us agrada la música clàssica ) o la Sisi emperatriu ( aquí us pot agradar el cine o bé la història)?
 
Tot això forma part de Viena, però també té molts altres llocs d'interès . Té un centre històric molt ben conservat i que es pot visitar a peu: hi ha esglésies , palaus  i molts museus.

Apart de la catedral ( comentada a  la pàgina del facebook ) , es pot visitar un munt d'esglésies. Alguns són : Minoritten Kirche, Schotten Kirche o Peterskirche.  Jo vaig visitar la última, i realment és molt és molt impressionant.

Interior Peterskirche




Especial menció és la Karlskirche , situada  a la plaça Karlsplatz. En aquesta mateixa plaça hi ha pabelló: no és un qualsevol, fou construït l'any 1898 per Wagner Otto Koloman, conservat fins a l'actualitat. La parada de metro té el mateix nom.


Karlskirche











Com a ciutat imperial, no podem oblidar els palaus. N'hi ha un que és visita obligada: és el palau residència d'estiu dels Habsburg. És conegut com Schönbrunn i està situat a les afores de Viena i cal agafar el transport públic.  Només una pista :schön en alemany vol dir bonic. Val la pena passar-s'hi mig dia i fer una visita al palau, als jardins i la glorieta. Imagineu-vos com s'ho passava la Sisi emperatriu allà!

Jardins

Val la pena arribar-se a la glorieta





A Viena, poble i burgesia no es barrejaven: tenien dos teatres i dos jardins per cada un. Curiós ,oi? Actualment conserven el  mateix nom, però per sort, aquestes diferències, no hi són. A veure si veieu les diferències ...
Teatre de la burgesia


Teatre pel poble



Recordeu aquest nom: Ringstrasse. És una zona plena d'edificis històrics, entre ells l'ajuntament ( comentat a la pàgina del Facebook ), però aquí us parlaré de la borsa. Sí, una entitat relativament moderna, i està situat en un palau construït l'any 1870. Ara igual es pregunteu, com ? Si la foto de sota és  d'estil modern ! I teniu raó, un incendi va destruir l'edifici i quan el van reconstruir, ho van fer amb estil modern.


Borsa



Com que Viena és molt gran, us aconsello una visita d'altura: la noria Prater. Com diu el nom, és una noria, situada al parc Prater ( molt  aprop de la catedral ). En aquest parc ,també hi ha un parc d'atraccións. Però tornem a la noria: construïda entre 1896 i 1897, les cabines són realment antic vagons de tren. La vista des del punt alt estant, és fantàstic. Us hi atreviu ?


Noria , dins parc




I fins aquí la proposta de Viena: hi ha més llocs ( alguns comentats a la pàgina del Facebook ) i d'altres deixaré que els descobriu vosaltres. O si voleu, us puc ajudar.

Més informació a la pàgina

www.facebook.com/consellsdeviatges

Gutte Reise !


Montse




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada