diumenge, 15 de novembre del 2015

Noruega

Aquesta setmana ens desplacem fins al nord d'Europa mundialment conegut pels fiords : Noruega. 

Quan hi vaig anar , el turisme no era encara molt present i la natura no estava " massificada" , el gran atractiu d'aquest país.

Noruega és molt gran i per veure i viure-la tota fa falta molts dies.  Es podria dividir el país  ( turísticament parlant ) en tres zones  : l a zona nord, la zona centre-sud i les illes Lofoten. 

Una de les ciutats més boniques i interessants que val la pena visitar és Bergen. És una ciutat plena d'història i tradició, però amb un ambient de poblet. Bergen vol dir muntanyes en alemany i no és casualitat que tingui aquest nom. Els primers edificis es van construir al moll degut a la importància  en l'activitat en la ciutat de la lliga hanseàtica ( origen alemany ) .

Bergen
Passegeu-vos per la ciutat, arribeu-vos fins al mercat del peix ( al costat del port ).  Però si voleu gaudir d'una bona vista panoràmica, només cal que agafeu el funicular Floibanen ( molt aprop del centre ) . És un mirador sobre 320 metres al nivell del mar, situat al "monte" Floien. És un trajecte curt i ràpid.





El compositor més famós de Noruega Edvard Grieg va viure a Bergen durant 22 anys. Actualment es pot visitar la casa , ara convertida en museu . S'hi conserva mobiliari original i també s'hi fan concerts. Sorprèn especialment la petita cabanya on el compositor treballava.

Cabanya on el compositor treballava
Ara visitarem la ciutat situada al centre del país Trondheim. És la tercera ciutat més gran del país. Fou fundada pel rei viquing Olav Tryggvason a l'any 997 i actualment s'hi graduen  el 80 % dels enginyers . Es podria dir que és  una ciutat universitària.

Acosteu-vos al riu, observeu les cases i sobretot admireu el pont de fusta que manté la seva estructura original.

Bonic oi ?


En ser la ciutat més al nord que vaig visitar, vaig poder viure l'efecte de la llum i la foscor. A l'estiu el sol surt a les 3 de la matinada i es pon a les 23:40 de la nit. Com que Trondheim queda just a sota de l'horitzó, el sol no es pon mai del 20 de maig al 20 de juliol. En altres paraules, no hi ha foscor !  És una sensació molt estranya,que sigui les 11 de la nit, te'n vagis a dormir i aparentment sembla que sigui les 8 del vespre.
Ara bé, també hi ha la temporada que la foscor és molt present en la vida dels habitants: a l'hivern el sol surt a les 10 del matí i es pon a les 14:30 hores! Ho podríeu soportar?

 

Trondheim té una de les esglésies més importants de Noruega: la catedral de Nidaros. Fou construïda a l'any 1030, sobre la tomba d'Olaf Haraldson i ben aviat es va convertir amb un lloc de peregrinatge. Diferents incendis van causar seriosos danys repetidament. Per manca de recursos financers, fins al 1869 no s'inicià  la reconstrucció. Es va enllestir a l'any 2001.

Catedral

Recórrer els país  per carretera és la millor manera per gaudir de la natura . Una recomanació: si podeu, atureu-vos a  davant dels fiords i observeu el reflex dels arbres sobre l'aigua.

Sembla impossible, oi ? Doncs no!
I parlant de carreteres, n'hi ha una ( bé més aviat un tram ) que és curiosa pel seu efecte òptic: la carretera de l'atlàntic. El tram de Kristiansund a Molde de 8 quilòmetres  recorre petites illes que fa imprescindible la construcció de ponts. Concretament n'hi ha un que segons com es miri, sembla que no estigui acabat. Pareu-vos abans en un dels quatre miradors , i aleshores comproveu si realment està acabada o no.

Añadir leyenda

I d'una construcció moderna feta per l'home, a una de molt antiga, però igual d'interessant: l'església medieval d'Urnes. Fou construïda l'any 1150 completament de fusta. És la única d'aquest tipus que ha estat declarada patrimoni de la humanitat. Apropeu-vos i admireu el seu porta: hi veureu el gran treball sobre la fusta on s'hi representa vàries figures d'animals.



I acabem amb les visites als famosos fiords. N'hi ha molts però jo aquí us parlaré de dos que vaig visitar. 
El primer és el fiord del Sogne: és el més llarg i el més profund ( 204 quilòmetres de llarg, 1300 metres de profunditat i 1700 metres d'alçada). La millor opció per a gaudir-lo és fent un creuer. Abrigueu-vos bé  ( acostuma a fer fred a l'exterior )   per viure  i veure cada  detall del fiord.  Podreu observar el poble més recondit de tot Noruega : Skjolden. 
No hi ha paraules per descriure el què se sent estant al bell mig , envoltada de  muntanyes amb una verdor immensa i d'aigua salada.  S'ha de viure !

Impressionant!

El segon fiord és el més visitat pels turistes: Geiranger. Fa 15 quilòmetres de longitud i 1, 5 quilòmetres d'amplada màxima. Durant el trajecte amb el vaixell, podreu observar moltes cascades: les més notables són "les set germanes", "el pretendent" i "el vel nupcial".  Les dues primeres es troben una davant de l'altra, mentre que la tercera té aquest nom ja que l'efecte del sol sobre la roca i l'aigua, sembla que hi hagi un vel.


Impressionant!

I fins aquí la visita a Noruega al blog, a la pàgina del Facebook hi ha més llocs molt interessants per visitar , per si no us acaba de fer el pes.

https://www.facebook.com/consellsdeviatges/

God tur

Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada