diumenge, 21 de juny del 2015

Israel

Aquest cop no us donaré consells d'un lloc en concret, sinó que us parlaré del meu viatge a Israel. He de confessar que no era un dels països pendents per visitar, però per raons laborals m' hi vaig passar deu dies.

Com us podeu imaginar, el turisme està centrat amb la religió cristiana, però no és la única.  

Si voleu més informació estrictament de turisme cristià, consulteu al facebook.

A Jerusalem, per exemple, hi ha edificis d'altres religions.  Un exemple és la foto on podeu veure una sinagoga al costat d'una mesquita, simplement separada per un carrer.



Però hi ha un altre lloc tant famós com el Sant Sepulcre no cristià: el mur de les lamentacions.  Fou construït en tres fases ( es pot veure a la foto que hi ha tres tipus de pedres diferents ) .Homes i dones estan separats  : els homes s'han de posar el barret típic jueu .

Al mur de les lamentacions s'hi poden col.locar els desitjos escrits, com podeu veure a la foto .  Si voleu que us compleixi , no podeu donar l'esquena al mur. Això vol dir que quan marxeu heu de caminar enrere. Jo no ho vaig fer perquè no ho sabia ..


Tot i està tan ple, hi vaig poder posar el meu desig!




Anem ,però a un lloc de visita obligada és el riu Jordà , on es diu que va ser batejat Jesús. Si ho voleu , us hi podeu banyar: podeu llogar o comprar una mena de túnica de color blanc. Ja hi ha canviadors i tot. Fins i tot, us hi podeu batejar per primera vegada.
Just quan s'arriba, hi ha un rètol  en anglès amb el passatge . Un cop a dins, hi ha   una paret amb la traducció a tots els idiomes. Us reto a veure si trobeu el català.


S'hi accedeix per les escales que es poden veure al fons .




Segur que us recordeu del miracle dels pans i peixos, oi ? Doncs bé, es pot visitar aquest lloc. Si mireu atentament la foto, veureu una pedra sota l'altar. La veieu ? Doncs es diu que és aquesta.




A dins hi ha un pati interior abans d'accedir a esglèsia




Què us ha semblat ? Interessant?  Espero que sí.

Ja ho sabeu ,si voleu saber més contacteu amb mi.

טריפ טוב

Bon viatge!
 
Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada